«

»

Barnförsäkring skyddar familjens ekonomi

Det är lätt att tro att samhället ger all den hjälp som behövs om ett barn blir långvarigt sjuk eller får en funktionsnedsättning.
Men sanningen är att det stöd du får sällan täcker familjens alla kostnader för vård och förlorad arbetsinkomst

Ekonomiskt stöd till barnet i framtiden

Om man har en bra barnförsäkring kan man få ersättning för bland annat sjukhus- och läkarvård, rehabilitering och kostnader för vårdresor.

”Kan sätta stora hål i ekonomin”

Om ett barn blir sjukt eller skadas i en olycka kan en av föräldrarna behöva stanna hemma för att ta hand om barnet, vilket påverkar inkomsten till hushållet.

Många barn är oförsäkrade

Vart tredje barn saknar egen sjuk- och olycksfallsförsäkring, och i vissa kommuner gäller endast skolförsäkringen när barnet befinner sig på skolan.

Barnförsäkringar ger olika skydd
När det kommer till barnförsäkringar är det viktigt att kontrollera vad som ingår, för det skiljer sig stort.

Tips att tänka på när du väljer barnförsäkring:

  • Skaffa barnförsäkring så snart som möjligt, helst direkt efter födseln. En barnförsäkring ersätter inte sjukdomar och skador som upptäcks/inträffade innan försäkringen införskaffades.
  • Karenstiden (tiden efter födseln då barnförsäkringen inte ersätter vissa sjukdomar som uppstår innan dess) skiljer sig stort från barnförsäkring till barnförsäkring, välj en försäkring som har kort karens. På vissa barnförsäkringar är karenstiden upp mot 5 år.
  • Att försäkringen gäller dygnet runt.
  • Att den omfattar både olycksfallsskador och sjukdomar, vissa barnförsäkringar täcker endast skador.
  • Att den täcker diagnoser och sjukdomar (såsom ADHD och Aspergers syndrom).
  • Att den innehåller en krisförsäkring som ger stöd om barnet utsätts för exempelvis skolrelaterat våld. Även syskon och föräldrar kan få hjälp hos psykolog eller psykoterapeut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA-bild

*