Aiden

Namnbetydelse Aiden

Vad betyder Aiden?

Här hittar du information om namnet Aiden.

Vad betyder ditt namn Aiden? Namnbetydelse, namnstatistik, ursprung, mm.

Aiden är ett kvinnonamn.

Aiden

Aiden live.

Bakgrund
Seattle, Washington, USA
Genre(r)
Gothic rock, alternativ rock, post-hardcore, horrorpunk
...r som aktiva
2003-
Skivbolag
Control Records, Riot Entertainment, Victory Records, Unfun, Dead Teenager
Artistsamarbeten
William Control, Me Vs. Myself, Angel Ibarra Music, The Rock 'n' Roll Weekend, Vampires Everywhere!, Falling in Reverse
Webbplats
Officiell webbplats
Medlemmar
William "wiL" FrancisKeef WestNick WigginsIan MacWilliams
Tidigare medlemmar
Angel IbarraJake DavisonJake Wambold
Aiden är ett alternativ rock/horrorpunk-band som bildades i Seattle, Washington, våren 2003. De tog sitt namn efter pojken i skräckfilmen The Ring och influenser från bland annat Atreyu, My Chemical Romance, Misfits, Green Day och Avenged Sevenfold finns i deras musik.

Historia
Allt började i våren 2003 med fyra vänner från Seattle, WA (Jake Wambold), Angel Ibarra, Jake Davison och wiL (William Francis) som började spela tillsammans. Med fem låtar skrivna hade Aiden sin första spelning i juli 2003 på en pizzeria i Seattle. wiL spelade bas från början men tog över sången när originalsångaren lämnade bandet. Nick Wiggins gick med i bandet strax innan de skulle spela in debutalbumet.
Innan de fick skivkontrakt gick hela bandet runt i Seattle och delade ut gratis demos med sin musik på för att dra åt sig mer publicitet.
Deras första fullängdsalbum släpptes 2003 på Dead Teenager Records, med namnet Our Gang's Dark Oath. Bandet fick kontrakt med Victory Records och deras andra album, Nightmare Anatomy, utgavs 4 oktober 2004.
Under 2006 var en remix av "The Last Sunrise" med på filmen Underworld:Evolution, och deras låt "Die Romantic" var med på EA Sports spel NCAA MVP Baseball 2006. Aiden var också med på 2006 Kerrang! Awards i augusti, där de tog hem priset för "Bästa internationella nykomling", och var del av Kerrang XXV-turnén i januari 2006. I maj och juni det året turnerade bandet med HIM, och spelade på 2006 Warped Tour den sommaren. En ep/dvd med namnet Rain in Hell utgavs 31 oktober 2006. Dvdn inkluderar tre musikvideor och liveuppträdande från Aidens Never Sleep Againturné i Chicago.
Under april genomförde bandet en turné i England som förband till Lostprophets, och tillsammans med bland andra 30 Seconds to Mars deltog de i Taste of Chaosturnén i nordamerika. Aiden spelade på Hultsfredsfestivalen 14 juni 2007. Bandets senaste musikalbum, betitlat Conviction, gavs ut 21 augusti 2007. Aiden spelade på Nalen i Stockholm den 19 april 2008 och på KB i Malmö den 23 april 2008. Förband var Kill Hannah. De framträdde på Klubben i Stockholm den 25 oktober 2009.
Diskografi
2004 'EUR" Our Gang's Dark Oath
2005 'EUR" Nightmare Anatomy
2006 'EUR" Rain In Hell
2007 'EUR" Conviction
2009 'EUR" Knives
2011 'EUR" Disguises
2011 'EUR" Some kind of hate
Bandmedlemmar
Keef West - trummor (sedan 2012)
Nick Wiggins - bas (sedan 2003)
Ian MacWilliams - gitarr (sedan 2012)
William Francis - sång (sedan 2003)
Forna Medlemmar
Jake Wambold - gitarr (2003'EUR"2008)
Jake Davison - trummor (2003'EUR"2011)
Angel Ibarra - gitarr (2003'EUR"2012)
Referenser
^ 'EURAngel Ibarra on Myspace'EUR. Myspace.com. http://www.myspace.com/angelseattle. Läst 14 september 2011. 
Externa länkar
Wikimedia Commons har media som rör Aiden
Bilder & media

Aidens officiella webbplats
Aiden på Myspace



Källa: Wikipedia, den fria encyklopedin.


Flicknamn Aiden: Vad tycker andra om Aiden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA Image

*