Anastacia

Namnbetydelse Anastacia

Vad betyder Anastacia?

Här hittar du information om namnet Anastacia.

Vad betyder ditt namn Anastacia? Namnbetydelse, namnstatistik, ursprung, mm.

Anastacia är ett kvinnonamn.




Den här artikeln behöver fler källhänvisningar för att kunna verifieras. (2013-04)...tgärda genom att lägga till pålitliga källor (fotnoter). Fakta utan källhänvisning kan ifrågasättas och tas bort. Diskutera på diskussionssidan.
För andra betydelser, se Anastasia (olika betydelser).
Anastacia

Anastacia på Women's World Award 2009 (Wiener Stadthalle, Wien, -sterrike) där hon mottog 'World Artist Award'.

Födelsenamn
Anastacia Lyn Newkirk
Födelsedatum
17 september 1968 (44 år)Chicago, Illinois, USA
Genre(r)
Pop, dance, rock, R&B, soul
...r som aktiv
1993'EUR"
Skivbolag
Epic, Daylight (1998-2008)Mercury (2008-2010)
Webbplats
www.anastacia.com
Anastacia, egentligen Anastacia Newkirk, född 17 september 1968 i Chicago, Illinois, är en amerikansk popsångerska och låtskrivare.
Anastacia slog igenom år 2000 med albumet Not That Kind som toppade flera försäljningslistor världen över. Uppföljaren Freak of Nature som släpptes 2001 var också mycket framgångsrik men nådde dock inte lika stora framgångar som debutalbumet. Tillsammans sålde båda albumen i över 20 miljoner exemplar världen över, främst i Europa och i Oceanien.
Anastacia skrev även den officiella VM-låten Boom till Fotbolls-VM 2002 i Korea/Japan och framförde även låten innan finalen mellan Brasilien och Tyskland i Yokohama. Anastacia var borta från musikbranschen några år på grund av sin bröstcancer. Men hon kom tillbaka i studion och hennes senaste album släpptes hösten 2008.
I januari 2003 fick den då blott 34-åriga Anastacia diagnosen bröstcancer, vilken hon sedermera opererades för. Som ett led i upplysningskampanjen om bröstcancer startade Anastacia The Anastacia Fund, en organisation som upplyser unga kvinnor om farorna med bröstcancer och uppmuntrar dessa kvinnor att göra mammografier. Tio år senare i början på 2013 var det dags igen. Hon fick åter diagnosen bröstcancer och tvingas ställa in planerade evenemang och går ut med beskedet till sina fans och de kommer såklart gå vidare med detta.
Under konvalescensen och efterföljande strålbehandling skrev Anastacia sitt tredje album Anastacia som släpptes år 2004 och som genererat singlarna "Left Outside Alone" och "Sick and Tired".
Under sina turnéer får Anastacia ibland hjälp av sin syster Shawn.


Diskografi
Studioalbum
2001: Not That Kind
2002: Freak of Nature
2004: Anastacia
2005: The Best of: Pieces of a Dream
2008: Heavy Rotation
2012: It's A Mans World
Singlar
2001: I'm Out Of Love
2001: Not That Kind
2001: Cowboys & Kisses
2002: Made For Lovin' You
2003: Paid My Dues
2003: One Day In Your Life
2003: Why'd You Lie To Me
2003: Boom
2003: You'll Nerver Be Alone
2004: Left Outside Alone
2004: Sick And Tired
2004: Welcome To My Truth
2005: Heavy On My Heart
2005: Everything Burns (feat. Ben Moody)
2005: Pieces of a Dream
2006: Time
2008: I Can Feel You
2009: Absolutely Positively
2009: Defeated
Samarbeten
2003: Love Is a Crime (with Ol' Dirty Bastard)
2006: I Belong To You (with Eros Ramazzotti)
Externa länkar
Anastacia - Officiell sida
Referenser
^ http://www.expressen.se/noje/extra/anastacia-har-fatt-brostcancer---staller-in/



Källa: Wikipedia, den fria encyklopedin.


Flicknamn Anastacia: Vad tycker andra om Anastacia?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA Image

*