Daffy

Namnbetydelse Daffy

Vad betyder Daffy?

Här hittar du information om namnet Daffy.

Vad betyder ditt namn Daffy? Namnbetydelse, namnstatistik, ursprung, mm.

Daffy är ett kvinnonamn.


Ej att förväxla med Duffy.

Daffy Anka, i original Daffy Duck, det vill säga "Galen Anka", är en amerikansk animerad svart anka och rival till Snurre Sprätt. Han förekommer i Warner Bros-serierna Looney Tunes och Merrie Melodies. Daffys första framträdande var i Porky's Duck Hunt från 1937, och således är han några år äldre än Snurre. Hans mest kända röstskådespelare är Mel Blanc som även gav rösten åt andra Looney Tunes-karaktärer.
Personlighet och historia
Daffys personlighet varierar genom åren. I de första framträdandena av Bob Clampett så har han en vild och galen personlighet, studsandes runt på skärmen medan han skriker "Hoo-hoo!". Robert McKimson designade om ankan och gjorde honom lite mer "tam" och mindre elastisk. Ankan var också med i flera filmer om andra världskriget, till exempel Draftee Daffy från 1945 där han försöker undvika rekrytering i den amerikanska armén.
Efter att Snurre Sprätt gått om Daffy i popularitet så blev Daffy rival med haren. Det märks i Duck Amuck från 1950 där en mystiskt tecknare, som senare visar sig vara Snurre, ritar om Daffy och hans omgivning i en massa konstiga former, och i "Jägartrilogin" 'EUR" Rabbit Fire, Rabbit Seasoning och Duck! Rabbit, Duck! 'EUR" lurar Snurre ett otal gånger Helmer Mudd till att skjuta Daffy.
Daffy är även rymdhjälten Duck Dodgers. Då samarbetar han med Pelle Pigg och har Mars-Marvin som rival.

Källa: Wikipedia, den fria encyklopedin.


Flicknamn Daffy: Vad tycker andra om Daffy?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA Image

*