Dalia

Namnbetydelse Dalia

Vad betyder Dalia?

Här hittar du information om namnet Dalia.

Vad betyder ditt namn Dalia? Namnbetydelse, namnstatistik, ursprung, mm.

Dalia är ett kvinnonamn.

Denna artikel handlar om spelserien. För spelet från 1999, se Silent Hill (spel).
För filmen från 2006, se Silent Hill (film).
Silent Hill


Silent Hill (,,???^?'?, Sairento Hiru?) är en TV-spelsserie i genren survival horror, utvecklat och publicerat av det japanska spelföretaget Konami. De fyra första spelen i serien (Silent Hill, Silent Hill 2, Silent Hill 3, Silent Hill 4: The Room) är skapade av Team Silent som numera har lämnat serien för att arbeta med andra projekt. Ytterligare två titlar, Silent Hill: Origins av Climax Studios och Silent Hill: Homecoming av Double Helix games har också gjorts men då av amerikanska företag. Det finns också serietidningar, böcker och ljuddraman baserade på spelen. En filminspelning av det första spelet gjordes 2006 regisserad av Christophe Gans, och för närvarande är en andra under utveckling.
De tre första spelen har bidragit till en stark försäljning och massiv popularitet. I samband med releasen av Silent Hill 4: The Room har försäljningen och populariteten hos serien långsamt avtagit.
Spelen är kända för sina komplexa, gripande handlingar som ofta kräver djup insikt och engagemang för att förstå. Varje spel artar sig som en film med flera möjliga slut; de val som spelaren gör under spelets gång avgör vilket slut som visar sig. Spelen är också kända för sina detaljerade och rysliga omgivningar och obehagliga soundtrack av kompositören Akira Yamaoka.

Miljö
Staden Silent Hill är en turistort som existerar i åtminstone tre parallella skikt eller dimensioner: en normal, befolkad stad; en tyst, till synes övergiven stad täckt av en övernaturligt tjock dimma; och en mörk, förruttnad, förfallen stad (kallad Otherworld). Spelens protagonister utforskar dock endast de två sistnämnda av dessa parallellvärldar. I dessa stöter spelaren på demoniska och missbildade monster som strövar omkring på gator och i byggnader (de förekommer i större antal i Otherworld). Emellanåt kommer karaktärerna att färdas mellan dimensionerna, och i vissa fall kollapsar dimensionerna in i varandra och skapar en osammanhängande rymd kallad Nowhere (Ingenstans).
Stadens anblick och uppträdande är manifesterat av rollfigurernas personliga farhågor, dock inte nödvändigtvis protagonistens. Dessa manifestationer kan delas karaktärer emellan, eller bara uppenbara sig exklusivt för en enda. Det har påståtts att Silent Hill alltid har haft övernaturlig kraft, men att stadens våldsamma och blodiga historia har förvrängt denna energi till något mörkare.[7]
Konami har konstaterat att Silent Hills styrka har "intensifierats enormt" sedan händelserna i första spelet.[8] Till skillnad från de första två spelen, så har Otherword i det tredje, fjärde och sjätte spelet expanderat sig till människor i närliggande städer som Ashfield och Shephard's Glen.
Geografiskt sett är Silent Hill beläget vid ena sidan av sjön Toluca Lake. De äldre delarna av staden är belägna i norra delen och längs brädden av en angränsande flod. Till följd av en stark kommersiell utveckling är staden relativt självförsörjande; det finns en grundskola, ett shoppingcenter, en kyrka, två separata sjukhus (Alchemilla Hospital i Paleville och Brookhaven Hospital i South Vale), ett sanatorium, samt andra affärer och lokala attraktioner. Gamla Silent Hill och Paleville har stora bostadsområden med både lägenheter och villor, likväl som flera motell och det stora Lakeview Hotel. I strandområdet i Paleville finns även nöjesparken Lakeside Amusement Park.
Huvudserien

Silent Hill (1999)

Huvudartikel: Silent Hill (spel)

Det första spelet handlar om Harry Mason som åker till Silent Hill på semester med sin dotter Cheryl. På vägen dit kliver plötsligt någon fram på vägen, Harry bromsar och bilen glider av vägen. När Harry vaknar upp upptäcker han att Cheryl är försvunnen och han börjar söka efter henne på de dimmiga gatorna. Men det utspelar sig också en hel del sensuella scener mellan Cheryl, och det förflutna.
Silent Hill 2 (2001)

Huvudartikel: Silent Hill 2

James Sunderlands fru dog för tre år sedan. Trots detta får han ett brev från henne. I brevet står det att hon väntar på honom i den dimmiga och vackra staden Silent Hill. James åker dit i hopp om att träffa henne igen men har ingen aning om vad som väntar.
Silent Hill 3 (2003)

Huvudartikel: Silent Hill 3

Silent Hill 3 är den kronologiska uppföljaren till det första Silent Hill spelet. Handlingen tar sin början då tonårsflickan Heather är och handlar i ett shoppingcenter och det plötsligt sänker sig en märklig tystnad över shoppingcentret, varpå det förvandlas till den groteska variant av världen som de tidigare spelen illustrerat. Heather finner en pistol och med den tätt intill sig, redo att skjuta vadhelst som attackerar henne, bestämmer hon sig för att ta reda på vad det är som håller på att hända.
Silent Hill 4: The Room (2004)

Huvudartikel: Silent Hill 4: The Room

Henry Townshend bor i lägenhet 302. Sedan ett tag tillbaka har han börjat få samma dröm natt efter natt. En dag när han vaknat upptäcker han att han är inlåst i sin egen lägenhet. Någon har kedjat dörren från insidan så att han inte kan ta sig ut och fönstren går varken att öppna eller krossa. Henry upptäcker en mystisk portal i en vägg. Han börjar sakta kravla sig in till en konstig och grotesk värld.
Silent Hill: Origins (2007)

Huvudartikel: Silent Hill: Origins

Silent Hill: Origins utvecklat av Climax Group, släpptes 2007 till Sony PlayStation Portable och 2008 till Playstation 2. Handlingen rör sig kring lastbilschauffören Travis Grady med ett illa förflutet som fastnar i Silent Hill efter att ha räddat en liten flicka från ett brinnande hus. Under sin färd träffar han på karaktärer från det första spelet samt en hel del nya.
Silent Hill: Homecoming (2008)

Huvudartikel: Silent Hill: Homecoming

Silent Hill: Homecoming gick inledningsvis under namnet "Shadows of the Past", men ändrades under utvecklingen av tillverkarna Double Helix Games. Spelet finns tillgängligt för PC, Playstation 3 och Xbox 360. Handlingen utgår från huvudkaraktären Alex Shepard, en krigsveteran som efter flera år kommer hem ifrån kriget. Hans liv har förändrats på många sätt sedan han senast träffade sin familj. När han kommer hem uppdagas det att hans pappa och bror är försvunna och hans mamma befinner sig i ett katatoniskt tillstånd.
Silent Hill: Shattered Memories (2009)

Huvudartikel: Silent Hill: Shattered Memories

Silent Hill: Shattered Memories är en re-make av det första Silent Hill spelet, utvecklat av Climax Group som inspirerats främst av Silent Hill filmen. Spelet finns tillgängligt på Nintendo Wii, PlayStation 2 och PlayStation Portable. Handlingen börjar, precis som i första spelet, med att Harry Mason råkar ut för en bilolycka tillsammans med sin dotter Cheryl. Cheryl försvinner spårlöst ifrån olycksplatsen och Harry måste ge sig ut i snöstormen för att leta reda på henne.
Silent Hill: Downpour (2012)

Huvudartikel: Silent Hill: Downpour

Silent Hill: Downpour släpptes till PS3 och Xbox 360 den mars 13, 2012.handlingen handlar om karaktären Murphy Pendleton, kriminell som kommer till Silent Hill efter transporten til fängelse kört av vägen.
Silent Hill: HD Collection (2012)

Huvudartikel: Silent Hill:HD Collection

Silent Hill HD Collection är en HD nysläpp Silent Hill 2 och Silent Hill 3 för PlayStation 3 och Xbox 360.
Silent Hill: Book of Memories (2012)

Huvudartikel: Silent Hill: Book of Memories

Silent Hill: Book of Memories, släpptse till Oktober 2012 för till PlayStation Vita.
Spin-off-titlar och marknadsföring
Silent Hill: Play Novel (2001)
Silent Hill: Play Novel släpptes i Japan 2001 till Game Boy Advance och har aldrig släppts utanför eller på ett annat språk. Spelet går ut på att spela första spelet ur en annan synvinkel och lära sig mer om handlingen. Play Novel är ett textbaserat spel där spelaren tar sig igenom staden genom att svara på frågor t. ex. vilket håll man ska gå och om hur man ska lösa olika pussel och gåtor.
Filmatiseringar

Huvudartikel: Silent Hill (film)


Huvudartikel: Silent Hill Revelation 3D


Huvudartikel: Silent Hill Experience

2006 släpptes en filmatisering av det första spelet (med element ur de andra spelen), regisserad av Christophe Gans.
2006 Silent Hill Experience släpptes 2006 dokumänter som släpptes formatet UMD.
2012 släpptes en ny filmatisering av Silent Hill, uppföljaren Silent Hill: Revelation 3D, regisserad av Micheal J. Basset.
Referenser
^ 'EURSilent Hill V First Screens, Developer Named'EUR. Kotaku. 11 juli, 2007. http://kotaku.com/gaming/e307/silent-hill-v-first-screens-developer-named-277532.php. Läst 10 november 2007. 
^ Silent Hill Sales
^ Silent Hill 2 Sales
^ 'EURConsolidated Financial Results for the Six Months Ended September 30, 2003'EUR (PDF). Konami. 2003-11-13. http://www.konami.co.jp/zaimu/0309/e/english.pdf. Läst 5 oktober 2008. 
^ [a b] Silent Hill on MetaCritic
^ Homecoming Sales
^ Book of Lost Memories (per Translated Memories translation.) Konami, 2003. 94, "Power of the Town."
^ Book of Lost Memories (per Translated Memories translation.) Konami, 2003. 08-09, "Alessa's History."
Externa länkar
Officiell webbplats för Silent Hill-serien
Silent Sweden - Svenskt inofficiellt Silent Hill-forumv 'EUR d 'EUR r

Silent Hill-serien

Huvudserie

Silent Hill (Shattered Memories) · Silent Hill 2 · Silent Hill 3 · Silent Hill 4: The Room · Silent Hill: Origins · Silent Hill: Homecoming · Silent Hill: Downpour · Silent Hill:Book of MemoriesSpin-offs

Silent Hill: Play Novel · Silent Hill: The Arcade · Silent Hill: Orphan


Filmer

Silent Hill Experience (2006) · Silent Hill (2006) · Silent Hill: Revelation 3D (2012)


-vrigt

Rollfigurer · Monster · Platser

Källa: Wikipedia, den fria encyklopedin.


Flicknamn Dalia: Vad tycker andra om Dalia?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA Image

*